ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ АДАМГЕРШІЛІК ЭТИКАЛЫҚ ҚАҒИДАЛАРЫ - Насрединова, А.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Ы.Алтынсариннің адамгершілік-этикалық қағидалары əлі де маңызды. Ы.Алтынсариннің адамгершілік көпқырлы іс-əрекетінің мəні педагог-ағартушы, оқытушы ретінде адам өмірінің бақытының мағынасы жоғары моральдық тұлғаны тəрбиелеу жəне оның педагогикалық этикасының сарқылмас көзі болып табылады.
Keywords: адамгершілік; этика; қағида; тұлға; ағартушы