БАСТАУЫШ СЫНЫПТАРДЫҢ ПӘН САБАҚТАРЫНДА ОҚЫТУДЫҢ ҒЫЛЫМИЛЫҚ ЖӘНЕ САБАҚТАСТЫҚ ПРИНЦИПТЕРІН ҚОЛДАНУ ӘДІСТЕМЕСІН ЖЕТІЛДІРУ - Базарбаева, Б.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада бастауыш сыныптардың пән сабақтарында оқытудың ғылымилық және сабақтастық принциптерін қолдану әдістемесін жетілдіру жолдары көрсетілген. Ғылымилылық және сабақтастық принциптерін оқушының оқу мотивациясын арттыратын танымдық қызмет ретінде басты мәселе болып алынған.
Keywords: принцип; сабақтастық; ғылымилық; дидактика; бастауыш мектеп; әдістемелік жетілдіру; мотивация; мемлекеттік стандарт; оқыту заңдылықтары; нормативтік құжаттар; білім берудің озыңқы дамуы; білім беру жүйесіндегі басқару демократизмі