Ы.АЛТЫНСАРИН ТУЫНДЫЛАРЫНЫҢ ЗАМАНАУИ ТӘРБИЕДЕГІ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ – ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ МАҢЫЗЫ - Санкевич, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі мен мақсаты: Ұлы ағартушы Ыбырай Алтынсариннің мол рухани мұрасының қазіргі таңда да бала тәрбиесіндегі рөлін жас ұрпаққа кеңінен ұғындыру. Ұлы дала Ұлы Ұстазының өз заманындағы ағартушылық озық идеялары, балаларды оқыту мен тәрбиелеудің үйлесімділігі, мұғалімдердің беделін көтеру, надандықты жою жолындағы ұстаздардың рөлі, мектепті ұйымдастыруы, мектептегі оқытумен оқудың әлеуетін мазмұндаған. Сонымен қатар, Ұлы Ұстаздың ұрпаққа қалдырған сандығындағы сарқылмас мұрасы заманауи және болашақ білім беруге негіз бола бермек.
Keywords: мектеп; ұстаз; білімді ұлт; тәрбие көзі; мұра