АҚЫЛ-ОЙ КЕМІСТІГІ БАР БАЛАЛАРДЫ ƏЛЕУМЕТТІК-ТҰРМЫСТЫҚ БАҒДАРЛАУ САБАҚТАРЫНДА ҚОРШАҒАН ОРТАҒА БЕЙІМДЕЛУ - Бисембаева, Ж.К.; Нурова, А.К.; Султанбекова, Ж.Х. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Біздің елімізде мүмкіндігі шектеулі балаларды, əсіресе, ақыл-ой кемістігі бар балаларды əлеуметтік ортаға бейімдеу – өзекті мəселелердің бірі болып табылады. Кез келген қоғамда, даму дəрежесі қаншалықты жоғары болғанына қарамастан, əлеуметтік қиындықтар болып тұрады. Осындай себептердің салдарынан, қазіргі кезде əлеуметтік көмекке мұқтаж болып отырған мүмкіндігі шектеулі балалар күннен-күнге көбеюде. Сол себептен қазіргі уақытта психофизикалық ауытқулары бар балаларды оқыту мен тəрбиелеу, оларды əлеуметтік ортаға бейімдеу күрделі əлеуметтік-педагогикалық мəселе екені сөзсіз.
Keywords: мүмкіндігі шектеулі балалар; əлеуметтік бейімдеу; əлеуметтік-тұрмыстық бағдар; ақыл-ойы кемістігі бар балалар