ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДЕ ЦИФРЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ РӨЛІ - Ульжебаева Л.К.; Исенова Р.И. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Өзектілігі және мақсаты: сандық технологиялар инклюзивті білім беруді қолдай отырып, ерекше білім беру қажеттіліктері бар балалардың толыққанды қатысуын қамтамасыз етеді және әлеуметтік интеграцияны жетілдіреді.Инклюзивті білім беру, өз кезегінде, әр балаға жеке тәсілмен қарауды талап етеді, ал сандық шешімдер бұл процесті оңтайландырады. Заманауи технологиялар, мысалы, виртуалды оқыту платформалары, арнайы бағдарламалар мен қосымшалар, білім алушылардың оқу стиліне және қабілеттеріне сәйкес бейімделуге мүмкіндік береді. Мақалада инклюзивті білім беру үшін сандық технологияларды қолдану тәсілдерін зерттеу, тиімділігін анықтау және іске асыру жолдары мен рөлі ұсынылады.
Keywords: сандық технологиялар; инклюзивті білім беру; тең мүмкіндіктер; қолжетімділік; педагогикалық қолдау