ҰСТАЗДЫҚ – ҰЛЫҚ ІС» («ПЕДАГОГ МӘРТЕБЕСІ ТУРАЛЫ» ЗАҢ НЕГІЗІНДЕ) - Алимбаева, А.А.; Тилеубай, А.А.; Муканова, Г.Ш. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада мұғалім мамандығының маңызы, оның қоғамдағы орны мен мәртебесі төңірегіндегі өзекті мәселелер қарастырылған. Мұғалімнің жауапкершілігі мен міндеттері айқындалған. Оқушыға тәлім-тәрбие берумен қатар білімді тоқуды меңгертуде мұғалімнің рөлі маңызды. Жұмыста ойшылдардың еңбектері және «Педагог мәртебесі туралы» заң туралы пайымдаулар жасалған.
Keywords: ұстаз; педагогтік әдеп; «толық адам»; еңбек; «Үздік педагог»; мәртебе