ҚАРАҒАЙДЫҢ (PINUS SYLVESTRIS L.) ҚОСТАНАЙ ҚАЛАСЫНЫҢ ҚАЛАЛЫҚ ФЛОРАСЫНДАҒЫ РӨЛІ - Қамит, Б.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Қоршаған орта флорасының қала тұрғындарының жағдайын оңтайлы қалыптастыруға мүмкіндік береді. Өсімдіктер негізінен атмосфералық ауа ластануынан жəне қоршаған ортадан жəне антропогендік, техногендік факторлардан келетін зиянды химиялық жəне физикалық қоспаларынан тазартады. Қаланың флорасының биоалуантүрлігі мен ботаникалық сипаттамасы жəне оның тіршілік формасының ерекшеліктері зерттеліп сипатталады. Қала флорасына түрлік талдау жасалып, биоэкологиялық маңызы қарастырылып, жұмыстың нəтижелерінде көрсетіледі.
Keywords: қоршаған орта; қалалық флора; биоалуантүрлілік; түр; тіршілік формасы