РӨЛДІК ЖƏНЕ ОНЛАЙН ОЙЫНДАРЫ НЕГІЗІНДЕГІ ВИРТУАЛДЫ ШЫНДЫҚТЫҢ ТҰЛҒАНЫҢ ӨЗІН-ӨЗІ БАҒАЛАУҒА ƏСЕРІ - Мусиев, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бейне ойындар-бұл бүкіл əлем бойынша екі миллиардтан астам қолданушы пайдаланатын өте танымал демалыс түрі. Алайда, бұқаралық ақпарат құралдары, сондай-ақ кəсіпқойлар бейне ойындарды шамадан тыс пайдаланудың ықтимал қауіптілігін атап өтеді. Бұл мақалада онлайн жəне рөлдік ойындарға негізделген виртуалды шындықтың жеке тұлғаның өзін-өзі бағалауына əсері анықталады. Зерттеудің мақсаты виртуалды шындық онлайн жəне рөлдік ойындарға негізделген жеке тұлғаның өзін-өзі бағалауына əсер ететінін анықтау.Зерттеу нəтижесінде бейне ойындар өзін-өзі бағалауға əсер ететіні анықталды, бірақ оң немесе теріс əсер ойындардың өздеріне, сондай-ақ осы ойындарды ойнайтын ойыншыға байланысты.
Keywords: өзін-өзі бағалау; рөлдік компьютерлік ойын; онлайн компьютерлік ойын; ойыншылар