ЫБЫРАЙ ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ РУХАНИ-АДАМГЕРШІЛІК ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ - Тусупбекова, З.А.; Аймаганбетова, Д.З. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Баяндамада Ыбырай Алтынсарин шығармаларының ұрпаққа қалдырған рухани-адамгершілік құндылықтары жайлы айтылады. Алдыңғы толқын ағалардан жеткен ұлттық мəдениетіміз бен адамгершілік құндылықтарымызды бағалап, қастерлеу, ұлы тұлғалардың рухани құндылықтарының астарына үңілу, оны білім беру үдерісінде қолдану жəне тəрбиелік мақсатта пайдалану көзделеді. Мақсаты: Ыбырай Алтынсарин қазақ əдебиетіне мол жаңалық əкелуі, жаңа жанрлар мен тақырыптар енгізген ақын, қазақ балалары үшін ғылым негізін оқытатын тұңғыш қазақ мектебін ашушы қоғам қайраткері екедігі сөз етілген.
Keywords: ағартушы; қоғам; демократиялық; тарихи; мəдени; зерттеу; тəрбие