ДУАЛДЫ ОҚЫТУ ЖҮЙЕСІ – СТУДЕНТТЕРДІ ІСКЕРЛІК ЖЕТІСТІГІНЕ ЖЕТКІЗЕТІН ҚҰРАЛ - Журсиналина, Г.С. (My University, 2019)
Аннотация Бұл мақалада білім алушылардың білім сапасын арттыратын теорияны өндіріспен ұштастыра оқыту технологиясы қарастырылды. Дуалды оқыту жүйесінің кəсіби мамандар даярлауда тиімділігі мен нəтижелілігі зор екендігі тəжірибеде дəлелденген. Мұнда оқушылар уақытының үштен екі бөлігінде еңбек ете жүріп өндірістен қол үзбей оқиды, тек уақытының үшінші бөлігін теориялық оқуға, білімді ұйымдастыруға арнайды. Қазіргі кезде əлемде оқы- тудың дуалды жүйесі – техникалық жəне кəсіптік мамандар даярлаудың ең тиімді жолдары- ның бірі болып табылады. Abstract This article discusses the technology of combining theory with the production that enhances students' knowledge quality. Practical evidence of the effectiveness and effectiveness of the dual education system in training professionals. Here, the pupils study at two-thirds of their time without having to work all the time, but only for the third part of their time devoted to theoretical training and knowledge management. At present, the dual system of education in the world is one of the most effective ways to train technical and vocational professionals.
Dual training system – a tool for achieving the professional skills of students
Keywords: дуалды оқыту жүйесі; тиімділік; сапа; дағды; dual education system; effectiveness; quality; skills