МЕКТЕП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ РУХАНИ–АДАМГЕРШІЛІККЕ ТӘРБИЕЛЕУ ЖОЛДАРЫ - Егемкулова, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл курс жас ұрпақтың денсаулығы мен рухани–адамгершілігін жетілдіру жолында жасаған тәжірибемнің нәтижесі. Мұнда оқушыларды білім беру барысында қалай еңбекке баули отырып, болашақта бәсекеге қабілетті және қоғамды жақсы жағынан дамытуға үлес қосуға болатындығы жазылған. Мақалада мәдени мұраны сақтаудағы, қоғамдық байланыстарды нығайтудағы дәстүр мен әдет–ғұрыптың маңызын талдайды.
Keywords: рухани даму; рухани тәрбие; тұлғалық қасиет; адамгершілік; мейірімділік; адамзаттық құндылықтар