«БОЛАШАҚҚА БАҒДАР: РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» БАҒДАРЛАМАСЫН ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ƏДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА ЖҮЗЕГЕ АСЫРУ ЖОЛДАРЫ - Борамбаева, Айгуль Бейсембаевна; Изделеева, Галия Аудановна; Нурканова, Анара Тургунбековна (My University, 2019)
Бұл мақалада «Рухани жаңғыру» бағдарламасын қазақ тілі мен əдебиеті сабақтарында жүзеге асыру жолдары жайлы айтылған. Əсіресе, осы бағыт бойынша жасалған жұмыстар легі берілген. Осы бағытта түйін жасалып, ұсыныстар берілген. Бұл мақаланы жазудағы басты мақсат – тақырып аясында жинақталған тəжірибені бөлісу, тəжірибені жинақтау арқылы білім берудің өзекті мəселелерінің шешілу жолдарын ортаға салу. В данной статье говорится о путях реализации программы «Руханижаңғыру» на уроках казахского языка и литературы. Особенно, по данному направлению потока. В этом направлении были сделаны выводы, даны рекомендации. Главная цель написания данной статьи- поделиться накопленным опытом в рамках темы, обобщить и поделиться опытом, своими проблемами в решении актуальных проблем образования. This article refers to implementation of the program "RouhaniGangyru" at lessons of the Kazakh language and literature. Especially in this direction of flow. Conclusions and recommendations were made in this direction. The main purpose of this article is to share the experience gained in the framework of the topic, to summarize and share experiences, their problems in solving urgent problems of education.
Keywords: қазақ тілі; əдебиеті; рухани жаңғыру; бағдарлама; жүзеге асыру; іс- шаралар; тəжірибе; ұсыныс; мəселе; шешілу жолдары; казахский язык; литература; духовная модернизация; программа; реализация; мероприятия; опыт; предложение; проблемы; пути решения; Kazakh language; literature; spiritual modernization; program; implementation; activities; experience; proposal; problems; solutions