АҚЫЛ – ОЙ КЕМІСТІГІНІҢ ЖЕҢІЛ ДӘРЕЖЕСІ БАР БАСТАУЫШ СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ КӨРУ АРҚЫЛЫ ҚАБЫЛДАУ ҚАБІЛЕТІН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Бегежанова, Р.К.; Исмаилова, З.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі: Ақыл-ой кемістігі бар бастауыш мектеп жасындағы балалар үшін визуалды қабылдауды зерттеу мәселесі әсіресе өзекті болып табылады, өйткені мұндай балалардың визуалды қабылдауы ерекше сипатта болады. Ақыл-ой кемістігі бар балалар қоршаған әлемді жеткілікті түрде қабылдайды, бірақ бұл әлемді визуалды қабылдау процесінің өзі белсенді емес. Мақсаты: ақыл – ой кемістігі бар бастауыш сынып оқушыларының көру арқылы қабылдауын ойын арқылы қалыптастыру.
Keywords: ақыл – ой кемістігі; қабылдау қабілеті; визуалды қабылдау; кіші мектеп жасындағы оқушылар; дидактикалық ойын