Ә.НҰРШАЙЫҚОВТЫҢ «МАХАББАТ, ҚЫЗЫҚ МОЛ ЖЫЛДАР» РОМАНЫНДАҒЫ «МАХАББАТ» КОНЦЕПТІСІ - Бекбосынова, А.Х.; Алдабергенова, Ж.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақала «Махаббат» концептісінің адам руханиятының маңызды көрінісі ретінде қарастыруға арналған. «Махаббат» концептісі этникалық қоғамның эмоционалды мінез-құлқын көрсете отырып, қазақ санасындағы көптеген бейнелерге белсенді түрде жүгінеді және лексикада, фразеологиялық бірліктерде, паремияларда, поэтикалық мәтіндерде вербализация алады. Таңдалған материалдың ерекшелігі сипаттамалық, салыстырмалы және сандық әдісті, сондай-ақ ассоциативті эксперимент әдісін, когнитивті әдісті қолдануды қажет етті.
Keywords: махаббат; концепт; роман; талдау