ГУМАНИТАРЛЫҚ ЦИКЛ ПƏНДЕРІН ОҚЫТУДА ИМИТАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ҚОЛДАНУ ƏДІСТЕМЕСІ - Зулгариев, Р.Д.; Исенов, Ө.И. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Берілген мақалада авторлар білім берудегі құзыреттілікке бағытталған көзқарасты қолдайтын негізгі білім беру технологияларының бірі ретінде имитациялық технологияларға сипаттама берген. Имитациялық технологиялармен жұмыс жасау кезінде мектеп оқу- шыларында проблемаларды шешу құзыреттіліктерін қалыптастырудың, сондай-ақ коммуникативті жəне ақпараттық құзыреттілікті құрайтын іс-əрекет əдістерін игерудің ерекше мүмкіндігі бар екендігін анықтаған. Сонымен қатар,имитациялық технологияларды пайдалану əдістерін, жолдарын көрсеткен.