ОҚУШЫЛАРДЫҢ ӨЗІН-ӨЗІ ТӘРБИЕЛЕУІ МЕН ӨЗІНДІК САНАНЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДАҒЫ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Жуанышова, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада өзіндік сана мен өзін-өзі тану ұғымдарына сипаттама беріледі. Оқу үдерісін жетілдіруде оқушылардыңөзін-өзі тәрбиелеуі мен өзіндік сананы қалыптастырудың ерекшеліктері қарастырылады.Бастауыш мектептегі оқу-тәрбие үдерісінде өзіндік сана мен өзін-өзі тәрбиелеудің мәселелері көрсетіледі.
Keywords: өзіндік сана; өзін-өзі тану; тәрбиелей оқыту; «Мен» тұлғасын тану; өзін-өзі тануды қалыптастыру