ЫБЫРАЙ ЕҢБЕКТЕРІ-ТӘРБИЕНІҢ АЛТЫН ДІҢГЕГІ - Альмухамбетов, Б.Б.; Ерденова, Ж.Ж.; Касымов, Р.Ж. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
«Ыбырай еңбектері-тәрбиенің алтын діңгегі» ғылыми жобасында авторлар жас жеткіншектердің дамуына керекті рухани азықты, әділетсіз қоғамды нақты мысалдар арқылы суреттеп, сөз қозағаған.
Keywords: Ыбырай А – ағартушы ақын; «Талаптың пайдасы» - І Петр балаға берген көмегі; Сейт – «Ауырудан аяған күштірек» деген әңгімедегі кейіпкер; «Мейрімді бала» 13 жасар қыздың әңгімесіндегі кейіпкер