Ы.АЛТЫНСАРИННІҢ БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫ - Бисембаева, Ж.К.; Нурбаева, К.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада Ы.Алтынсариннің мектеп кітапханаларының негізін қалаушы ретінде белсенді әрекеттері, оның білім беру қызметіне қосқан зор үлесі қарастырылды. Оның мұғалімдердің рухани өсуіне деген күнделікті қамқорлығы олардың мәдени деңгейін көтеруге және әдістемелік дайындықты жақсартуға ықпал еткендігі.
Keywords: педагог; мектеп; ағарту; кітапхана; әдебиет