ОҚУДЫ ЫҚЫЛАСПЕН КӨҢІЛГЕ ТОҚУҒА ШАҚЫРҒАН ҰЛЫ ТҰЛҒАНЫҢ ІЗДЕРІ - Торжанова, А.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Көшпелі даланың тарихында аса көрнекті орын алған тұлғаның бірі – Ы. Алтынсарин жаңашыл, дарынды, ағартушы ғана емес, халқымыздың теңіздей толқып тасыған інжу-маржан жырларын жақсы біліп, еңбегіне арқау еткен, «Тұңғыш дала қоңырауы атанған» Ыбырай құндылықтары бағасы жоқ мұра.
Keywords: мектеп ашу; педагог; оқулық; білім; тарих; жастар; жаңалық жаршысы