ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА «БІРТҰТАС ТӘРБИЕ» БАҒДАРЛАМАСЫ АЯСЫНДА ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ БАУЛУ АСПЕКТІЛЕРІ - Гималетдинова, У.С.; Есенова, К.О. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Тіл – ұлттық мәдениеттің феномені. Тіл үйрету арқылы ұлттық құндылықтарды кейінгі ұрпақтың бойына сіңіру. Мақалада «Біртұтас тәрбие» бағдарламасын жүзеге асыру, ұлттық тәрбиені сабақтың әрбір кезеңімен үйлестіру туралы қарастырылған. Жауапкершілікпен бірлесе жұмыс істеу үшін, педагоикалық қолдау көрсету жайлы айтылған.
Keywords: Біртұтас тәрбие; ұлттық құндылық; ұлттық тәрбие; қазақ тілін оқытудың тәрбиелік әлеуеті; тәртіп; саналы ұрпақ; ұлттық құндылықтарды дәріптеу