СОЗДАНИЕ УСЛОВИЙ ДЛЯ ПОЛУЧЕНИЯ ИНКЛЮЗИВНОГО ОБРАЗОВАНИЯ - Ахметжанова, Ботакоз Жусуповна; Байдалинова, Сауле Нигметовна (My University, 2019)
Бүгінде Қазақстанда инклюзивті білім беру мəселесі өте өзекті проблемалардың бірі болып табылады. Біздің мектептің ұстаздары бұл мəселені өте маңызды деп санайды. Туа біткен жəне жүре пайда болған даму кемістіктері бар оқушылар саны жыл сайын артып келеді. Бірінші кезекте мектептің педагогикалық ұжымы барлық балаларға кедергісіз білім беруді алға қояды. Сондықтан инклюзивті білім беру бойынша, мүмкіндігі шектеулі балаларды жалпы білім беру процесіне қосу жəне инклюзивті практиканы дамыту бойынша мектептің педагогикалық ұжымының жұмысын жоспарлайды жəне ұйымдастырады. Сегодня проблема инклюзивного образованияв Казахстанеочень актуальна. Учителя нашей школытак же считают этот вопрос очень важным. Поскольку количество учащихсяс врожденными и приобретенными пороками развития с каждым годом увеличивается. Первоочередной задачей педагогический коллектив школы ставит безбарьерное образование для всех детей. Поэтому координатором по инклюзивному образованию планируется и организуется работа педагогического коллектива школы по включению детей с ограниченными возможностями здоровья в общеобразовательный процесси по развитию инклюзивной практики. Today, the problem of inclusive education in Kazakhstan is very relevant. Teachers of our school also consider this question very important. The number of students with congenital and acquired vices increases every year. The main task of the school’s teachers is to free education without any barrier for all children. Therefore, the coordinator of inclusive education plans and organizes such work as including children with disabilities in the general educational process and to develop inclusive practices
Keywords: инклюзив; принциптері; іс жүзінде; шектеулі; колобаративті; іске асыру; Инклюзив; принципы; практика; огранниченные; колобаративная; реализация; Inclusive; principles; practice; limited; colo-barractive; implementation