ҰЛТТЫҚ ТƏРБИЕ ІСІНДЕГІ ХАЛЫҚТЫҚ ПЕДАГОГИКА - Хамзина, К.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада ұлттық тəрбие ісіндегі тал бесіктен жер бесікке жеткенге дейінгі салт, дəстүр, əдет-ғұрып үлгілері мен өнегелері қарастырылады. Халық педагогикасы ғылыми педагогиканың ережелері мен заңдылықтарының қалыптасуынан бастау алғандығы айтылады.
Keywords: этнопедагогика; оқыту; білім; салт; дəстүр; əдет- ғұрып; тəлім-тəрбие