ҚАЗІРГІ АҚПАРАТТЫҚ КЕҢІСТІКТЕГІ БІЛІМ БЕРУ ПРОЦЕСІНІҢ ӨЗГЕРУІ - Сагадиева, К.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада «Клиптік ойлау» құбылысы, оның оқу процесіне әсері сипатталған. Классикалық оқыту моделінің мәселелері көрсетілген. Классикалық білім беру әдістері логикалық ойлауға бағытталған, өзектілігі ұрпақтың қабылдау ерекшеліктері оқу процесінің тиімділігіне айтарлықтай әсер етуіне тікелей байланысты. Мақсаты білім беру процесінің өзгеруіне мысалдар келтіріле отырып, өзгерістерден туындаған бірқатар проблемаларды шешудің мүмкін нұсқалары анықталуында.
Keywords: білім беру жүйесі; классикалық білім беру; білім беруді ізгілендіру; ақпараттық-компьютерлік технологиялар; «клиптік мәдениет»; «клиптік ойлау»