ПЕРСПЕКТИВЫ ИНКЛЮЗИВНОГО ОБРАЗОВАНИЯ В УСЛОВИЯХ СОВРЕМЕННОЙ ШКОЛЫ И ВУЗА - Таушева, Жадра Нагашваевна (My University, 2019)
Бұл мақала Қазақстан Республикасының инклюзивтік білімін ұйымдастыру мəселесіне арналған жəне осы типтегі оқу үрдісінің ерекшеліктерін, артықшылықтары мен құқықтық негіздерін қарастырады. Орта мектеп мұғалімдерінің инклюзивті ортада жұмыс істеуіне дайындық талданады.Өзектілігі Мақсаты:теңдікті қамтамасыз ету білім беру жəне құру барлық білім берудегі табыстың барлық шарттары жоқ баланы алып тастау білім беру жетістіктері, ана тілі, мəдениет, əлеуметтік жəне экономикалық ата-ана мəртебесі, ақыл- ой жəне физикалық қабілеттер.
Keywords: инклюзивті білім; мүмкіндігі шектеулі балалар; денсаулық сақтау мүмкіндіктері шектеулі; əлеуметтендіру; жалпы білім беру мектептері; толеранттылық; мұғалімдерді дайындау; инклюзивное образование; дети-инвалиды; ограниченные возможности здоровья; социализация; общеобразовательные школы; толерантность; профессиональная подготовка педагогов; inclusive education; children with disabilities; limited health opportunities; socialization; general education schools; tolerance; and teacher training