Ы. АЛТЫНСАРИН АТЫНДАҒЫ ДАРЫНДЫ БАЛАЛАРҒА АРНАЛҒАН МЕКТЕПТЕ ИНФОРМАТИКА САБАҚТАРЫНДАҒЫ КӨПТІЛДІ БІЛІМ БЕРУ ЭЛЕМЕНТТЕРІ - Манасбаев, Ш.И.; Сатаева, А.Ж. (Publisher of Kostanay State Pedagogical Institute, 2018)
Қазақстан Респубикасының және оның азаматтарының бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету мақсатында «Тілдердің үштұғырлығы» мәдени жобасын асыру қолға алынды. Тілдердің үштұғырлығы – бұл елімізді дамытуға бағытталған концепция, әсіресе, көптілді тұлға ретінде қалыптасуда оқытудың, тәрбиелеудің және дамытудың мақсатты бағытталған, ұйымдастырылған, нормаланған – үш бірлікті үрдісі маңызды рөл атқарады. Жобаны асыру аясында мектебіміздегі информатика сабақтарында бағдарламалау элементтерін, жаттығу сипатындағы сапалық және сандық есептер ағылшын және орыс тілдерінде жүргізу мақсаты тұр. Өз тарапынан оқушылар ақпараттықтерминдер сөздігін жүргізуде.