ОҚЫТУДА CLIL ƏДІСІНІҢ ҚОЛДАНУ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Нурсултанова, Каракозайым Абатовна; Кинжекеева, Гульмира Муратовна (My University, 2019)
Мақалада пəн мен тілді кіріктіріп оқыту тəсілі (CLIL) (Content and Language Integrated Learning) оқытуда тілдік дайындау жүйесінде инновациялық əдісі ретінде жалпы сипаттамасы қарастырылған. CLIL-оқытудың артықшылықтары мен кемшіліктері жəне CLIL-тəсілін оқытуға енгізу кезінде пайда болатын қиындықтар жалпыланған. Өзектілігі: CLIL əдістемесін практикада қолдану оның артықшылықтарын жəне оқыту үрдісіне енгізу кезінде туындаған кейбір кемшіліктерін анықтауға мүмкіндік берді. Мақсаты: тіл нақты коммуникациялық мəселелерді шешу үшін қолдануына сай оқушылардың екінші жəне ағылшын тілін меңгеру мотивациясын арттыру. В статье анализируются основные характеристики методологии интегрированного обучения языку и предмету (CLIL) (ContentandLanguageIntegratedLearning)как одного из инновационных подходов в системе языковой подготовки в образовании. Обобщены преимущества и недостатки CLIL-образования, а также определяет некоторые трудности, возникающие при внедрении CLIL-технологии. Актуальность: использование методики CLIL на практике позволило выделить ее плюсы, а также некоторые проблемы ее внедрения в учебный процесс. Цель: повышение мотивации к изучению вторых и иностранных языкову обучающихся, так как язык используется для решения конкретных коммуникативных задач. The article analyzes the basic characteristics of CLIL (Content and Language Integrated Learning) methodology as an innovative approach in the language education system at school. Summarizes the advantages and shortcomings of CLIL-education and identifies certain difficulties arising when implementing CLIL-technology. Relevance: the use of the CLIL technique in practice allowed us to determine its advantages, as well as some problems of its implementation in the educational process. Objective:increasing students' motivation to learn second and foreign languages, as the language is used to solve specific communication problems
Keywords: пəндік-тілдік кіріктіріп оқыту; CLIL; тілдікбілім,; пəнаралық байланыс; мəдениетаралық коммуникация; предметно-языковое интегрированное обучение; CLIL; языковое образование; междисциплинарные связи; межкультурная коммуникация; subject-language integrated learning; CLIL; language education; interdisciplinary communication; intercultural communication