МЕКТЕП ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ЗЕРТТЕУШІЛІК ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ - Маратқызы, М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада зерттеу қызметіне қабілетті дамыған тұлғаны қалыптастыру кезінде жаңартылған оқыту әдісін қолдану мәселесі қарастырылады. Ғылыми-зерттеу қызметімен айналысатын оқушылардың шығармашылық қабілеттерін дамыту үшін қолайлы жағдай жасаудың маңыздылығы атап өтті. Мектеп оқушыларының жан-жақты дамыған тұлғаны қалыптастыру процесінде танымдық және зерттеу қабілеттерін зерттеуге ерекше көңіл бөлінеді.
Keywords: зерттеу; дағды; талпыну; ұмтылыс; бейімделу; жаңашылдық; шығармашылық қабілет