«РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ ИДЕЯЛАРЫН ƏДЕБИЕТТІК ОҚУ ЖƏНЕ ДҮНИЕТАНУ ПƏНДЕРІН КІРІКТІРУ АРҚЫЛЫ ЖҮЗЕГЕ АСЫРУ - Орынбаева, Жаухар Тортаевна; Орынбаева, Гаухар Тортаевна; Жусупова, Лазиза Асқаровна (My University, 2019)
Актуальность проблемы заключается интеграцией предметов познание мира и литературного чтения с идеями программы «Рухани жаңғыру», так как формирует у обучающихся, общественное и национальное сознание, патриотизм, историческое мышление. Өзектілігі. Дүниетану мен əдебиеттік оқу пəндерінің өзектілігі «Рухани жаңғыру» бағдарламасының идеяларымен интеграцияланады, өйткені оқушылардың қоғамдық жəне ұлттық сана-сезімін, отансүйгіштігін, тарихи ойлауын қалыптастырады. Relevance. The urgency of the problem is the integration of subjects of knowledge of the world and literary reading with the ideas of the program “Ruhani zhangyru”, because it forms the students' social and national consciousness, patriotism, historical thinking.
Keywords: патриотизм; білімді ұрпақ; туған жер; туған жер; рухани құндылық; патриотизм; образованное поколение; родная земля; духовные ценности; patriotism; educated generation; native land; spiritual values