ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДА ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ҚОЛДАНУ ЖӘНЕ ОНЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Молдабеков, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада қазақ тілі сабақтарында әртүрлі инновациялық технологияларды қолдану мен олардың ерекшеліктері жайлы айтылады. Сондай–ақ, оқу процесінің тиімділігіне және білім алушылардың пәнге деген танымдық қызығушылығын арттыру қарастырылады. Білім беру процесінде заманауи педагогикалық технологиялардың орны мен олардың қазақ тілі пәніне керекті бірнеше түрлері ұсынылады.
Keywords: инновациялар; жобалау технологиясы; интерактивті оқыту; сыни ойлауды дамыту технологиясы; ақпараттық–коммуникативтік технологиялар; саралау технологиясы