БІЛІМ ОРДАСЫНДАҒЫ ҰЛЫ ПЕДАГОГ ЕҢБЕКТЕРІНІҢ ҮНДЕСТІГІ - Нуркина, С.Т.; Крикпенова, Г.Т.; Есимсейтова, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада ағартушы Ыбырай Алтынсарин мен Спандияр Көбеевтің халықты білімге, оқуға шақырудағы ағартушылық жолы баяндалады. Осы жолда еткен ерен еңбектері және жазылған шығармаларының өзектілігі негізге алынды. Мақалада қараңғы халықты ояту тақырыбы Ыбырай мен Спандиярдың байланысы келтірілген. Мақалада қазіргі таңда маңызды және өзекті болып табылатын тарихпен байланыс жасалған. Ыбырай арманын орындаған шәкірті Көбеевтің ұстазы туралы пікірлері және атқарған жұмыстары салыстырыла отырып жазылды.
Keywords: әдеби мұра; ағартушы; шығарм; педагог; білім.