БАСТАУЫШ СЫНЫПТА ДҮНИЕТАНУ ЖӘНЕ ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ПӘНДЕРІНІҢ МАҢЫЗЫ - Баку А.С.; Султанбекова Ж.Х. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада бастауыш сыныптардағы «Дүниетану» және «Жаратылыстану» пәндерінің маңызы жан-жақты қарастырылады. Мақалада осы пәндердің оқушылардың қоршаған ортаны түсінуіне, ғылыми ойлау дағдыларын қалыптастыруға және зерттеу қабілеттерін дамытуға әсері зерттеледі. Сонымен қатар, заманауи білім беру үрдісінде ақпараттық технологиялар мен инновациялық әдістерді қолданудың тиімділігі мен олардың практикалық мәні талданады. Мақала педагогтерге бастауыш сыныпта сабақ өткізу кезінде оқушылардың танымдық қызығушылығын арттыруға бағытталған әдістемелік ұсыныстар береді.
Keywords: дүниетану; жаратылыстану; бастауыш сынып; зерттеу дағдысы; білім беру; инновация