КӨПТІЛДІЛІК ЭЛЕМЕНТТЕРІМЕН БИОЛОГИЯ САБАҚТАРЫНДА ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУ БОЙЫНША ƏДІСТЕМЕЛІК ҚҰРАЛ ДАЙЫНДАУ - Ермаханова, А.А.; Корогод, Н.П. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Өзектілігі: көптілді сыныптардағы биология сабақтарында оқу процесінде дидактикалық (үлестірмелі) материалдарды қолдану оқытудың тиімділігі мен сапасын арттыруға, оқушылардың пəнге деген танымдық қызығушылығының пайда болуына ықпал етеді. Мақсаты: Павлодар облысы, Успен ауданы, Константиновка ЖОББМ 8 «Б» сынып мысалында көптілді сыныптарда функционалдық сауаттылықты дамыту үшін биология сабақтарында əдістемелік құралдарды қолдану ерекшеліктерін əзірлеу жəне апробациялау.
Preparation of a methodological manual on the formation of functional literacy in biology lessons with elements of multilingualism
Keywords: белсенді əдістер; АКТ; дидактикалық материалдар мен ойындар; көптілді білім беру; танымдық іс-əрекетке ынталандыру; пайдалану тиімділігі