САБАҚ БАРЫСЫНДАҒЫ ҰЛТТЫҚ ТӘРБИЕ НЕГІЗДЕРІ - Каримова, Л.А.; Абдуллина, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Сабақ барысындағы ұлттық тәрбие негіздері жас ұрпаққа сапалы біліммен бірге саналы тәрбие берудің,өскелең ұрпақтың бойына патриоттық тәрбиені, отаншылдықты дарытудың басты құралы болып табылады. Ұлттық дәстүр aрқылы дүниедегі бaғaлы рухaни бaйлықты жеке тұлғa бойынa дaрыту. Жaлпы жaс ұрпaққa ұлттық тәлім – тәрбие беруді жүйелі пaйдaлaнa білсек, aдaмгершілігі мол,сaнa–сезімі биік тұлғaны қaлыптaстыруымызғa болaды.
Keywords: ұлттық тәлім–тәрбие; рухани байлық; сана–сезім; отбасы; сабақ; оқушы