ТАҒАМ ӨНІМІ ҚҰРАМЫНДАҒЫ КӨМІРСУЛАРДЫ САНДЫҚ АНЫҚТАУ - Жəли, Б.М.; Таурбаева, Г.У. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Қазіргі кезде мектеп оқушыларымен ғылыми жұмыс ұйымдастырып, өткізуге көп көңіл бөлінеді. Сондықтан тағам өнімдері анализінің қолжетімді әдістемелерін таңдап алып, оларды мектеп мұғалімдеріне ұсыну жұмысы актуальді. Бұл мақалада кейбір азық-түлік өнімдерінің құрамындағы көмірсулардың мөлшерін сандық анықтаудың әдістемелік жолдары көрсетілген.
Keywords: тамақтану; көмірсулар; энергия; крахмал; жеміс-жидектер; бал; фруктоза; зертханалық жұмыс; фотоэлектроколориметрия