ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ƏҢГІМЕЛЕРІ ЖƏНЕ БҮГІНГІ ТƏРБИЕ МƏСЕЛЕСІ - Есепбай, Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада ұлы ағартушы Ыбырай Алтынсариннің педагогикалық іс-əрекеттері мен көзқарастары, педагогикалық ойлары мен оның əңгімелерінің ұрпақ тəрбиесінде алатын орны туралы сөз болады.
Keywords: ағартушы; педагогикалық ойлар; шығармалар; көзқарас; мектеп ашу; тұлға; тəрбие; адамгершілік қасиеттер; тəрбиелеу