МАҒЖАН ЖҰМАБАЕВТЫҢ ОЙЛАУ ҰҒЫМЫ МЕН СЫНДАРЛЫ ОҚЫТУ ҮНДЕСТІГІ - Абдрахманова, Меруерт Сейткасымовна (My University, 2018)
Аннотация Мағжан Жұмабаев педагогика туралы ғылыми еңбектеріндегі ойлау ұғымының сындарлы оқыту технологиясымен үндестігін айқындау.Ойлауды ойлау арқылы білімді санаға тоқып қолдана білу біліктілігінің қажеттілігін көрсету. Аннотация Определение сочетаемости понятия мышления с технологией конструктивного обучения в научных трудах Магжана Жумабаева о педагогике. Доказать необходимость умения концентраций знании с помощью усовершенствования мышления. Abstract Defining the concept of thinking in combination with the constructive learning technology in Magzhan Zhumabayev’s pedagogical researches. Asserting the necessity of improving the skills, which help to accumulate the knowledge by the means of thinking abilities.
Keywords: Ұғым; хұкім; блум таксономиясы; сыни ойлау; дерексіздендіру; нақты ұғым; Понятие; мнение; таксономия Блума; критическое мышление; абстрагирование; конкретное понятие; Concept; opinion; Blum’s taxonomy; critical thinking; abstraction; specific concept