Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КӨБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҮНДЕСТІГІ - Альдикенова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада Ы.Алтынсарин мен С.Көбеевтің білім берудің заманауи бағытындағы ағартушылық идеяларының үндестігін ашып, көрнекті педагогтардың ұстаз және шәкірт тұлғасында дамуымен бірлескен ағарту істерінің қалыптасуы негізінде ағартушылықта атқарған еңбектері және білім саласына қосқан үлестері айтылған. Қос педагогтың шығармашылығының білім беруде өзекті екендігі анықталған. Заманауи бағытындағы Ы.Алтынсарин мен Көбеевтің ағартушылық істері мен еңбектерінің маңызды рөлдерінің қажеттілігі жарияланған.
Keywords: тұңғыш педагог; көрнекті жазушы; ағартушы ғалым; заманауи бағыт; ағартушылық идея; ағартушы; негізін қалаушы