МҰҒАЛІМНІҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ІС – ӘРЕКЕТІНДЕ АҚПАРАТТЫҚ КОММУНИКАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ҚОЛДАНУ - Мусагулова, Д.Б.; Қайрбекова, Г.М.; Искакова, Н.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада білім берудегі инновацияның өзектілігі мен мәні талқыланады. Білім берудегі инновациялардың түрлері беріліп, инновациялық–ақпараттық технологияларға сипаттама берілді. АКТ қолдану білім алушылардың оқу–танымдық іс–әрекетінің мотивациясын арттыруға және білім алушылардың шығармашылық әлеуетін дамытуға көмектеседі. Мультимедиялық құралдарды, интерактивті тақтаны, құжат камерасын, презентацияларды пайдалану оқу үдерісінің тиімділігін және білім алушылардың оқу сапасын арттыруға мүмкіндік береді.
Keywords: Ақпараттық – коммуникациялық технологиялар; инновациялар; білім беру