ИНКЛЮЗИВТІ БІЛІМ БЕРУДЕГІ ОҚЫТУ МЕН ТӘРБИЕЛЕУДІҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ СТРАТЕГИЯСЫ - Айтмаганбетова, Р.Б.; Небога, Н.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақала инклюзивті білім берудегі оқыту мен тәрбиелеудің инновациялық стратегиясын талдауға арналған.Автор инклюзия жағдайында ерекше білім беру қажеттіліктері бар балаларды тиімді оқыту мен тәрбиелеуге ықпал ететін негізгі тәсілдерді, принциптерді, әдістер мен технологияларды қарастырады.Автор әр баланың жеке ерекшеліктері мен қажеттіліктерін ескеретін инновациялық стратегияны әзірлеу және іске асыру, сондай-ақ оның дамуы мен әлеуметтенуі үшін қолайлы білім беру ортасын құру қажеттілігі туралы қорытынды жасайды.
Keywords: инклюзивті білім беру; инновациялық стратегия; оқыту; тәрбиелеу; ерекше білім беру қажеттіліктері бар балалар