ЖАРАТЫЛЫСТАНУ САБАҚТАРЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ФУНКЦИОНАЛДЫ САУАТТЫЛЫҚТАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ ЖƏНЕ ДАМЫТУ - Хасенова, Н.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада оқушылардың функционалды сауаттылықтарын қалыптастыру жəне дамытудың білім үдерісіндегі өзектілігі қарастырылды. Мақсаты мұғалімдерге əдістемелік көмек ретінде ғылыми-жаратылыстану құзыреттіліктерін дамыту тапсырмаларының үлгілері мен əдістемелік нұсқаулар беру.
Formation and development of functional literacy of students in science lessons
Keywords: жаратылыстану-ғылыми сауаттылығы; құзыреттілік; жаратылыстану; жаңартылған оқу бағдарламасы; қалыптастыру; дамыту; оқу мақсаттары; интерпретациялау