ЖАСТАР АРАСЫНДА ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫҢ ӨЗГЕРУІ - Жумабаева, А.Ж.; Казбеков, А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада жастар арасындағы құндылықтардың өзгеру себептері мен олардың қоғамға әсері қарастырылады. Жаһандану мен цифрлық дәуірдің ықпалы, ұлттық құндылықтардың әлсіреуі және әлеуметтік желілердің рөлі сараланады. Сонымен қатар, Ыбырай Алтынсариннің тәрбиелік идеялары мен біртұтас тәрбие қағидаларының жастар тәрбиесіндегі маңыздылығы талданады. Ұсынылған шешімдер жастардың рухани және ұлттық құндылықтарын нығайтуға бағытталған.
Keywords: жастар; құндылықтар; жаһандану; ұлттық тәрбие; Ыбырай Алтынсарин; біртұтас тәрбие; рухани құндылықтар; цифрлық дәуір