МЕКТЕПКЕ ДЕЙІНГІ БІЛІМ БЕРУ МЕКЕМЕСІНДЕГІ БАЛАЛАРДЫҢ ӨМІРІН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ ШАРТЫ РЕТІНДЕ ҚАУІПСІЗ ЖӘНЕ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ЖАЙЛЫ БІЛІМ БЕРУ ОРТАСЫН ҚҰРУ - Бисембаева, Ж.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қазіргі білім беру кеңістігінде балалардың физикалық және эмоционалдық жағдайын қамтамасыз ететін қауіпсіз және психологиялық жайлы ортаны құруға ерекше назар аударылады. Мақалада білім беру ұйымдарында осындай ортаны қалыптастырудың негізгі аспектілері, қауіпқатердің алдын алуға және білім беру процесіне қатысушылар арасындағы сенімді қатынастарды қамтамасыз етуге бағытталған нормативтік–құқықтық негіздер, психологиялық–педагогикалық принциптер қарастырылады.
Keywords: білім беру саласы; қауіпсіз даму орта; деңсаулық; психологиялық зорлық– зомбылық; принцип