ҰЛТТЫҚ ТӘРБИЕ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ НЕГІЗІНДЕ ОҚУШЫЛАРҒА ПАТРИОТТЫҚ ТӘРБИЕ БЕРУ - Досжанова, Р.С.; Досжанов, Б.Г. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада қазіргі Қазақстан мектебіндегі білім беруге қоятын міндеттердің маңыздыларыныңбірі – жас ұрпақты ұлттық құндылықтарға бағыттау, азаматтық пен патриотизмге, өз Отаны – Қазақстан Республикасына сүйіспеншілікке, мемлекеттік рәміздерді құрметтеуге, халық дәстүрлерін қастерлеуге тәрбиелеу өзекті мәселелердің шешу жолдарықамтылған. Қазақ тілі мен әдебиеті, дене шынықтыру сабақтарында ұлттық құндылық бағдар қалыптастырудағы мысалдар келтірілген. Мұғалімдер өздерінің іс – тәжірибесінен «Оқушыларға ұлттық тәрбие берудегі маңыздылығы» тақырыбындағы жүргізілген жұмыстар туралы педагогикалық көзқарастарын, жүргізген жұмыстарын ұсынады.
Keywords: ұлттық құндылықтар; тәрбие; жас ұрпақ; патриотизм