ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНА ЗАМАНАУИ КӨЗҚАРАСПЕН - Танабаев, С.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада қазіргі жаһандану жағдайында Ыбырай Алтынсариннің педагогикалық пікірлеріне көзқа рас жазылған. Ұлы педагогтың негізгі қызметімен қатар қазіргі білім үлгісінің жүргізілуі қарастырылған.
Keywords: Жүйелілік; интеграция; еуразияшылдық; глобализм; билингвизм; көптілділік; көп мəдениеттілік; кросс-мəдениет