Ғ. МҮСІРЕПОВТІҢ «ҰЛПАН» ШЫҒАРМАСЫНДАҒЫ ФРАЗЕОЛОГИЗМДЕРДІҢ СТИЛЬДІК ҚЫЗМЕТІ - Қанапина, С.Ғ.; Касенова, Ш.Б.; Қуанышбай, А.А.; Ертуганова, М.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical University, 2020)
Тілдегі фразеологизмдер – тілдік бірліктердің ішінде аккумулятивтік қызметі ерекше байқалатын, бірнеше мыңжылдықтар бойы пайда болып, дамып, қалыптасқан, əдеби тіл дамуы кезеңдерінің өзіндік ерекшелігін айқындайтын тілдің ажырамас бір бөлігі. Берілген мақала Ғабит Мүсіреповтің «Ұлпан» романындағы фразеологизмдердің стильдік қолданысын зерттеуге арналған.
Keywords: фразеология; лингвистика; сөздік; соматизм; парадигма; фразеологизм