ДЕРЕКТЕР БАЗАСЫНДАҒЫ КРИПТОГРАФИЯ - Мэлсова, Н.Ш.; Махатова, В.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада пайдаланушыларды аутентификациялау, рұқсатсыз қараудан қорғау үшін пайдаланушы деректерін шифрлауға деректер базасының серверлерінде криптографиялық əдістерді пайдалану талқыланады. Кестелерге жолдар салынған кезде деректерді шифрлау үшін MS SQL Server дерекқор серверінде арнайы шифрлау функцияларын қолдану қарастырылады.