ХАЛЕЛ ДОСМҰХАМЕДҰЛЫНЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ КӨЗҚАРАСЫ - Исова, Э.А.; Амиргалиева, Е.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Халел Досмұхамедұлының педагогикалық мұрасы қазақ білімінің дамуында үлкен рөл атқарды. Оның оқыту әдістері мен тәрбие жүйесіне қатысты тұжырымдары бүгінгі күні де маңызды болып қала береді. Ғалымның білім беру саласында ұсынған жаңашыл көзқарастары қазақ мектептерінің сапасын арттыруға, ұрпақтың жан-жақты дамуына ықпал етті. Халел Досмұхамедұлының еңбектері ұлттық білім жүйесінің қалыптасуына және дамытуға зор үлес қосып, қазіргі педагогика саласына маңызды әсерін тигізді.
Keywords: педагогика; заңдылық; тіл; тазалық; әдет-ғұрып