ВИЗУАЛИЗАЦИЯ ӘДІСТЕРІН ҚОЛДАНУ АРҚЫЛЫ МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ ДАҒДЫЛАРЫН ДАМЫТУ - Жусупова, Д.Н.; Жетпісбай, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақалада математикалық модельдеу және визуализация түсінігі ашылады және оның кейбір түрлері сипатталып, оны дамытудың қажеттілігі негізделеді. Сонымен қатар математика сабағында математикалық модельдеу дағдыларын дамытуға бағытталған тапсырмалардың мысалы келтіріледі. Мақалада қарастырылатын мәселенің өзектілігі қарастырылып отырған ұғымның оқушылардың алған білімдері мен меңгерілген дағдыларын қолданып өмірге бейімделуін дамытуға ықпал ететіндігінде.
Keywords: визуализация түрлері; математика тілі; математикалық модельдеу; қолданбалы есептер