ХІХ–ХХ ҒАСЫРДЫҢ БАСЫНДАҒЫ ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ХАЛЫҚҚА БІЛІМ БЕРУ МӘСЕЛЕСІ ТАРИХЫНАН - Мерген, Ә.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
ХІХ–ХХ ғасырдың басындағы Қазақстандағы халыққа білім беру Ресейдің колониялдық іс–әрекеттері мен мұсылмандық ағартушылықтың дамуымен қатар жүрді. Мақалада Қазақстандағы ағарту мен білім беру жүйесінің қалыптасу кезеңіндегі ерекшеліктер мен қиындықтары туралы айтылады.
Keywords: діни және зайырлы білім беру; мұсылмандық ағарту жүйесі; орыс тілді және жалпы сауаттылық; жаңа әдістемелік мектептер; жадидизм; бір сыныптық және екі сыныптық училищелер