ҚАЛҚАМАН САРИН ӨЛЕҢДЕРІНДЕГІ «МАХАББАТ» КОНЦЕПТІСІ - Бекбосынова, А.Х.; Кенжебай, Л.А.; Еркенова, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Ұлттың рухы мен елжандылығын, елге деген сүйіспеншілігін, адамзатқа деген мейірбандылығын оятатын, патриоттық сезімін күшейтетін құралдың бірі – көркем əдебиет. Əдебиет əлемінде өзіндік орны бар, поэзия пырағының бірі – Қалқаман Сарин. Қалқаман Сариннің шығармашылығы нəзік махаббатқа, сыршыл сезімге толы. Мақалада ақын шығармаларындағы «махаббат» концептісі зерттелген.
Keywords: поэзия; махаббат; концепт; теңеу; эпитет; көркем əдебиет